Make money

SponsoredTweets referral badge

Bricabrac pentru micii oac-oac-oac

Create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Veniți în peștera lui Ali-Baba

Search - Buscad - Cherchez

duminică, 28 februarie 2010

Eric Belgianul

Când i-am arătat desenul pe care i-l făcusem, îmi amintesc că s-a strâmbat ușor. Nu știu de ce unii pretindeau că am realizat caricaturi și , probabil, Eric se credea la fel de seducător ca și compatriotul său din romanele Aghatei Christie, Hercule Poirot. Minus mustața acestuia și efortul aceluiași de a și-o căni, pentru a înșela, măcar aparent, memoria anilor înscrisă în trupul său rubicond. Eric era slab și osos. Cu niște ochelari ce-i dădeau aerul unui cititor devorator de biblioteci întregi. Nu prea era comunicativ, oricum nu încerca să fie prietenos și zâmbitor, ca majoritatea de acolo, cu puține excepții. Cum era, de pildă, Roberto, un italian, despre care am să  vă vorbesc mai târziu. Totuși, când i l-am arătat, s-au nimerit să fie prin preajmă și niște franțuzoaice, care imediat au început să ciripească vesele (mi s-a părut și ușor perfid, ca și cum l-ar fi luat, subtil, peste picior) și să-l convingă că-l suprinsesem bine, așa cum era aici, în desenul ăsta. S-a mai uitat o dată, mai atent, dar impresia i-a rămas la fel, în ciuda  îndemnurilor aprobatoare a celor din anturaj. Pentru mine a fost clar: se vedea mai frumos decât îl recreasem eu.


3 comentarii:

Luana Aldor spunea...

Multumesc frumos! Ce-i acolo, unde m-ai trimis? Sper ca nu sunt suprize urate...In seara asta, n-am puterea sa vad, dar ma voi uita cat de curand, maine chiar...

sorin andreica spunea...

un martisor muzical
cu respect

Luana Aldor spunea...

L-am văzut abia acum, multumesc frumos!Din păcate,obiceiul străbun al mărțișoarelor (care este tipic pentru Balcani, se pare că il au și bulgarii, deci nu e sigur de origine romană și, s-ar putea, deși lucrul nu a fost serios studiat, să fie o influență a obiceiurilor geto-dace), o mlădiță în jurul căreia se înfășurau două firicele de lână (la început numai roșu, dar apoi și alb), și-a schimbat, în timp, expeditorii și destinatarii: ele se dăruiau bărbaților cu mesajul: mai lăsați războaiele și haideți să trăim în pace (alb) cu dragoste (roșu) și cu noi speranțe (mlădița).

My other window opened to world

Lista mea de bloguri

Digi-titluri