Când i-am arătat desenul pe care i-l făcusem, îmi amintesc că s-a strâmbat ușor. Nu știu de ce unii pretindeau că am realizat caricaturi și , probabil, Eric se credea la fel de seducător ca și compatriotul său din romanele Aghatei Christie, Hercule Poirot. Minus mustața acestuia și efortul aceluiași de a și-o căni, pentru a înșela, măcar aparent, memoria anilor înscrisă în trupul său rubicond. Eric era slab și osos. Cu niște ochelari ce-i dădeau aerul unui cititor devorator de biblioteci întregi. Nu prea era comunicativ, oricum nu încerca să fie prietenos și zâmbitor, ca majoritatea de acolo, cu puține excepții. Cum era, de pildă, Roberto, un italian, despre care am să vă vorbesc mai târziu. Totuși, când i l-am arătat, s-au nimerit să fie prin preajmă și niște franțuzoaice, care imediat au început să ciripească vesele (mi s-a părut și ușor perfid, ca și cum l-ar fi luat, subtil, peste picior) și să-l convingă că-l suprinsesem bine, așa cum era aici, în desenul ăsta. S-a mai uitat o dată, mai atent, dar impresia i-a rămas la fel, în ciuda îndemnurilor aprobatoare a celor din anturaj. Pentru mine a fost clar: se vedea mai frumos decât îl recreasem eu.
Povesti cu talc
-
Povesti cu talc!
O femeie cauta lemne pentru foc pe marginea unui râu. Tăind o creangă
dintr-un copac, scapă toporul din mână și acesta ajunge pe fundul r...
Acum 4 zile
3 comentarii:
Multumesc frumos! Ce-i acolo, unde m-ai trimis? Sper ca nu sunt suprize urate...In seara asta, n-am puterea sa vad, dar ma voi uita cat de curand, maine chiar...
un martisor muzical
cu respect
L-am văzut abia acum, multumesc frumos!Din păcate,obiceiul străbun al mărțișoarelor (care este tipic pentru Balcani, se pare că il au și bulgarii, deci nu e sigur de origine romană și, s-ar putea, deși lucrul nu a fost serios studiat, să fie o influență a obiceiurilor geto-dace), o mlădiță în jurul căreia se înfășurau două firicele de lână (la început numai roșu, dar apoi și alb), și-a schimbat, în timp, expeditorii și destinatarii: ele se dăruiau bărbaților cu mesajul: mai lăsați războaiele și haideți să trăim în pace (alb) cu dragoste (roșu) și cu noi speranțe (mlădița).
Trimiteți un comentariu